Forestil dig at du længe har siddet og fordybet dig i din nye fritidsaktivitet. Det kan være at du er ved at lære et nyt sprog eller et instrument. Det er lunt i vejret og du trænger til noget koldt og forfriskende. Faktisk ville den helt perfekte selvforkælelse være en dejlig kold iskaffe.
Iskaffe er altid en god ide
Faktisk findes der nok ikke en fritidsaktivitet, som ikke vil gå i godt spænd med en iskaffepause. Så uanset om du elsker at spille håndbold, at male eller at fiske, så kan du sagtens kombinerer det med en iskaffe.
Især når vi når de varmere dage så redet en forfriskende treat, som kan laves på et utal af forskellige måder. I det følgende vil det blive nævnt at du skal tilføje mælk, men en iskaffe behøver slet ikke at indeholde mælk og dermed gå ind under kategorien is-latte. Du kan sagtens få dig en sort iskaffe. Så er du til sort kaffe, så ser du blot bort fra mælkedelen og drikker den sådan som du bedst kan lide den.
Den absolutte nemmeste måde
Hvis du virkelig gerne vil have iskaffe med mest mulig arbejde involveret. Så skal du prøve de mange forskellige variationer som man kan købe. Det er blandt andet muligt at købe idet som en mikstur eller i pulver form.
Fremgangsmåde er egentlig stort set ens. Du skal blot tilføje mælk og isterninger. I pulver udgaven kan man dog også bruge vand eller en kombinations af vand og mælk. Det er hurtigt og nemt at lave, tager blot et par minutter.
Disse færdiglavede iskaffe kommer også med forskellige slags smag. Alt fra chokolade til karamel.
Lav din helt egen iskaffe fra bunden
Du kan også vælge at kaste dig ud i at lave din iskaffe fra bunden. Det kræver selvfølgelig lidt mere forberedelse, men når det er klaret, kan det stadig være super nemt og hurtigt at serverer en iskaffe.
Normalt set vil der er være to måder hvorpå du kan lave din egen iskaffe. Hvis du er den heldige ejer af en espresso maskine, så kan du gøre som på din lokale kaffebar. Fyld et glas med isterninger og lav en espresso direkte ned i koppen og fyld derefter op med kold mælk. Du kan også vælge at lave espressoen på forhånd og lade den køle af i køleskabet. Ønsker du denne udgave uden mælk, kan det godt være at den vil trænge til lidt kold vand, så det bliver en americano. Der er også en risiko at mælkens udeblivelse vil gøre espressoens bitre smag lidt tydeligere.
En anden måde er at lave en omgang koldbrygget kaffe. Det tager lidt længere tid, da kaffen gerne skal trække i omkring 24 timer. Til gengæld kan du lave en større mængde og har derefter en slags mikstur hvor du bare skal blande mælk og isterninger i, når du får lyst til en iskaffe.
Det er ligesom grundmodellen for en hjemmelavet iskaffe, om den så skal være sort eller en latte udgave er helt op til dig og din personlige præference. Du kan også eksperimentere med diverse former for sirup og se hvad du bedst kan lide.