Hvad er hardballvåben, og hvordan fungerer de i sociale sammenhænge?

0
2060
Mand i skov

Hardballvåben, også kendt som softguns, er ”legetøjsvåben”, der skyder med små kugler. Mange vil argumentere for, at det ikke er et legetøj, hvilket på en måde også er korrekt. Dog er det heller ikke et rigtigt våben, selvom de kan skyde virkelig hårdt. En korrekt betegnelse er måske voksenlegetøj. For det er noget, man bestemt skal være forsigtig med. Netop derfor har folk fuldt udstyr på, når de bruger våbnene. Dette gælder især når man spiller mod hinanden på to hold. Her er det med at passe på sig selv.

Hvordan fungerer hardballvåben?

Et hardballvåben er bygget op nogen lunde på samme måde som et almindeligt våben. Der er et magasin, hvor man indsætter de små kugler i. Ligesom man gør i normale våben. Typisk køber folk modeller, der enten er elektriske, med Co2 eller med gas. Man kan også få versioner, hvor man manuelt skal lade mellem hvert skud. Den slags er dog ikke særlig populær – især ikke i turneringer og almindelige kampe mellem to hold. Det gælder nemlig om at være effektiv i disse situationer. Selvom det handler om at dyrke sin interesse og have det sjovt, vil man jo altid gerne vinde.

Den største forskel på et hardballvåben og et almindeligt, er ammunitionen. For de små kugler, et hardballvåben skyder med, er altså ikke nær så farlige som rigtig ammunition. Samtidig skyder et rigtigt våben meget hårdere. Set udefra kan de dog godt ligne hinanden. Netop derfor går man altså ikke bare rundt med våbenet. For udover at det kan skræmme folk, kan uheld jo også forekomme. Og det er næppe nogen god situation at havne i. Har man et af disse våben, er det en god ide at sætte sig ind i reglerne. Så overtræder man ingen love.

Husk altid sikkerheden

Som tidligere nævnt, er folk altid klædt ordentligt på, når de kæmper mod hinanden. Det betyder altså, at der er lidt udstyr, man kan investere i. En hjelm er et must have. For denne beskytter blandt andet øjnene, hvilket klart er det, der er vigtigst. Skud på kroppen kan også gøre ondt, så flere lag kan være en fordel. Nogle af de større våben skyder både hårdt og hurtigt. Den kombination kan godt efterlade nogle blå mærker hist og her efter en kamp. Når man bærer våbenet, er det også en god ide, altid at pege det ned mod jorden. Skulle det nu gå af, er risikoen for at ramme nogle ikke nær så høj.

Ved hardball kampe er der regler. Disse skal man naturligvis kende. For ofte har de noget med sikkerheden at gøre. Både for en selv, holdkammerater samt modstandere. Alle skal have det sjovt, og ingen skal komme til skade. Ved transport af våbenet, er det altid en god ide at opbevare det i en æske, taske eller lignende. Går våbenet af af den ene eller den anden grund, sker der ikke noget. I det hele taget, giver det bare mere tryghed, kan man ikke se våbenet.

Dyrker du hardball som hobby, giver det anledning til mange gaveønsker

Når jul og fødselsdag nærmer sig, skal man altid finde på noget, man kan ønske sig. Og dette kan være svært. Men har man en hobby, man holder af, er der altid noget udstyr, man kan bruge. Når det kommer til hardball, er dette bestemt tilfældet. Der er både ammunition, beskyttelse, gaspatroner til våbenet og meget mere. Der er selvfølgelig også selve våbene, men disse kan godt være lidt dyre. Vil man have de store modeller, kommer man hurtigt op i nogle tusinde kroner. Og det er lidt over budget for de fleste.

Kunne du tænke dig at dyrke din hobby med andre? Så er det ofte blot en Google søgning væk. Hvad end det er hardball, cykling eller noget andet. For der er klubber og grupper for rigtig mange ting i dag. På Facebook alene er der tusinde af den slags. Det er nemlig så dejlig nemt at lave en gruppe dedikeret til noget, man holder af. Så kan andre med samme interesse være med. Ofte leder det til fede, sjove oplevelser samt gode bekendskaber. Og det er da super fedt, at man kan få den slags samtidig med, at man dyrker sin hobby.